Ιός Δυτικού Νείλου: Η έξαρση κρουσμάτων φοβίζει την Ευρώπη – Ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου, με την Ελλάδα να καταγράφει περισσότερα περιστατικά σε σχέση με πέρυσι

Περισσότερα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφονται εφέτος στη χώρα μας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Η ανησυχία για αυξημένη δραστηριότητα των κουνουπιών, όπως έχει αποτυπωθεί και σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκφράζεται και από την επιδημιολογική ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η αναμενόμενη εποχική αύξηση των κατά τόπους λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου (WNV) στην Ευρώπη παρατηρήθηκε από τον Ιούλιο φέτος, υποδεικνύοντας ότι η εποχή μετάδοσης είναι ήδη σε εξέλιξη. Το 2024 και μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, οκτώ χώρες στην Ευρώπη ανέφεραν 69 κρούσματα. Τα περιστατικά αναφέρθηκαν από την Ελλάδα (31), την Ιταλία (25), την Ισπανία (5), την Αυστρία (2), την Ουγγαρία (2), τη Σερβία (2), τη Γαλλία (1) και τη Ρουμανία (1). Οκτώ θάνατοι αναφέρθηκαν από την Ελλάδα (5), την Ιταλία (2) και την Ισπανία (1).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr