Η σκληρή πραγματικότητα της φωτιάς: Πώς οι πυρκαγιές φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας

Η σκληρή πραγματικότητα της φωτιάς: Πώς οι πυρκαγιές φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας

Σ' έναν φαύλο κλιματικό κύκλο φαίνεται να έχουμε μπει τα τελευταία χρόνια, με τις πυρκαγιές να γίνονται όλο και πιο συχνές, επηρεάζοντας τη ζωή και την υγεία μας, όχι μόνο με τους προφανείς, αλλά και με πολλούς άγνωστους τρόπους

pyrkagia_shutterstock_2479597771-768x432
Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από θερμοκρασίες ρεκόρ, η κορύφωση της εποχής των πυρκαγιών έδειξε για μία ακόμη φορά το σκληρό της πρόσωπο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη. Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο καθεστώς, που μεταβάλλει τη φύση των πυρκαγιών και συμβάλλει, κατ’ επέκταση, στην εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή μας.

Στο πέρασμα του χρόνου, πολλά οικοσυστήματα έχουν εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν τις τακτικές πυρκαγιές. Ορισμένα μάλιστα τρέφονται από αυτές: Υπάρχουν φυτά που χρειάζονται τις φλόγες για να τα βοηθήσουν να αναπαραχθούν. Αυτή, όμως, δεν είναι ολόκληρη η εικόνα. O Jack Marley, Συντάκτης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο The Conversation με ερευνητικό υπόβαθρο στη θαλάσσια βιολογία μιλάει για τα νέα δεδομένα της φωτιάς στη ζωή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης