Καρκίνος παχέος εντέρου: O νο1 ένοχος για την εκδήλωση της νόσου στους κάτω των 50

Καρκίνος παχέος εντέρου: O νο1 ένοχος για την εκδήλωση της νόσου στους κάτω των 50

Νέα έρευνα υποδεικνύει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ως τον κύριο παράγοντα κινδύνου για την αυξημένη παρουσία της απειλητικής για τη ζωή ασθένειας

1350686390_red_meat
Ένας διατροφικός παράγοντας μπορεί είναι ο κύριος ένοχος που κρύβεται πίσω από την παρατηρούμενη αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου σε ενήλικες νεότερης ηλικίας, υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο NPJ Precision Oncology. Η ερευνητική ομάδα «δείχνει» συγκεκριμένα το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας ως τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι νεότεροι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου παρουσιάζουν συνήθως υψηλότερα επίπεδα μεταβολιτών, που προκύπτουν από την πέψη ενός συγκεκριμένου αμινοξέος, της αργινίνης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης