Καταγγελίες για υπερχρέωση από ιδιωτικές κλινικές: Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη – Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ

Καταγγελίες για υπερχρέωση από ιδιωτικές κλινικές: Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη – Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ

Οι πολίτες που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές

man_pay_bill_clinic_patient_606365324-768x432
Ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κατόπιν εξέτασης αναφορών πολιτών-ασφαλισμένων με αντικείμενο την υπερχρέωσή τους από ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, συνέταξε (και δημοσιοποίησε χθες) πόρισμα με τις διαπιστώσεις και προτάσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Το πόρισμα έχει αποσταλεί εκτός της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Οι πολίτες που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές καθώς και ότι αρνείται να προβεί σε καταλογισμό σε βάρος των παρόχων, ποσών που έχει διαπιστώσει ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ ότι χρεώθηκαν καταχρηστικά ή απαιτήθηκαν παρανόμως από τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης