«Μαγικά μανιτάρια» ή κάνναβη; Τι περιείχαν τα ζελεδάκια που έστειλαν στο νοσοκομείο τους νέους στον Βόλο

Καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από την ανάλυση για το τι περιείχαν τα ζελεδάκια που οδήγησαν τους τρεις νέους στο νοσοκομείο, ζητήσαμε από ειδικούς την εκτίμησή τους για την ουσία που μάλλον προκάλεσε τα συμπτώματα

Η περίπτωση των τριών νέων στον Βόλο – δύο κορίτσια 18 και 19 ετών και ένας 26χρονος- που κατέρρευσαν αφότου έφαγαν ζελεδάκια με κάποια ναρκωτική ουσία, διερευνάται από τις αρχές, ενώ μυστήριο παραμένει το συστατικό που προκάλεσε τα έντονα συμπτώματα που τους οδήγησαν στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του 26χρονου, σε δηλώσεις του στο MEGA, ανέφερε πως ο γιος του ήταν σε κώμα για ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του ΚΕΘΕΑ, κ. Χρήστου Λιάπη, τα «ζελεδάκια μανιταριών», που αγόρασαν ως «μαγικά μανιτάρια» στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν το πιθανότερο ζελεδάκια κάνναβης με εξαϋδροκανναβινόλη (HHC) και κανναβιδιόλη (CBD). Σε αντίθεση με την CBD, η HHC, γνωστή ουσία σε ζελεδάκια κάνναβης, εμπίπτει στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών από τις αρχές του 2ο24. «Υπάρχουν χιλιάδες ναρκωτικές ουσίες, συνθετικές ή ημισυνθετικές, που περνάνε “κάτω από τα ραντάρ’”, και ξεφεύγουν από τη βιομηχανική και νομική έρευνα», δήλωσε στο MEGA ο κ.Λιάπης και εξήγησε πως οι περισσότερες ενέχουν τον κίνδυνο εθισμού. Ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Η συσκευασία με τα ζελεδάκια δεν έφερε ετικέτα με τα συστατικά του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr