Ψάρι με μπρόκολο και 6 ακόμα συνδυασμοί που μεγιστοποιούν τα οφέλη της διατροφής

Βάλτε στο πιάτο σας αυτούς τους επτά συνδυασμούς τροφίμων και πολλαπλασιάστε τα οφέλη για την υγεία σας

Πορτοκάλι στις φακές για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου τους ή συνδυασμός τους με ρύζι για μέγιστη πρόσληψη πρωτεΐνης. Τέτοιοι συνδυασμοί δεν είναι άγνωστοι σε όσους και όσες επιθυμούν τα μέγιστα οφέλη από τη διατροφή τους. Για τον λόγο αυτό, βάλτε στο πιάτο σας τους παρακάτω επτά συνδυασμούς τροφίμων και πολλαπλασιάστε το κέρδος για την υγεία σας!

1. Ντομάτες και ελαιόλαδο

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και ορισμένων τύπων καρκίνου (προστάτη, μαστού, πνεύμονα και ουροδόχου κύστης). Ωστόσο, απορροφάται καλύτερα όταν οι ντομάτες είναι μαγειρεμένες και συνδυάζονται με ελαιόλαδο, καθώς ενισχύει την απορρόφηση του λυκοπενίου. Έρευνα στο Nutrition έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο και λυκοπένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό προφίλ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr