Ιδιωτικά ασθενοφόρα αποσυμφορούν το ΕΚΑΒ – Ποιο νοσοκομείο πλησιάζει τις 3.000 διακομιδές

Ιδιωτικά ασθενοφόρα αποσυμφορούν το ΕΚΑΒ – Ποιο νοσοκομείο πλησιάζει τις 3.000 διακομιδές

Η ανάληψη των δευτερογενών διακομιδών από ιδιωτικά ασθενοφόρα έχει, επίσης, όφελος για τον πολίτη καθώς δεν χρειάζεται να περιμένει πολλές ώρες

rescuer_ambulance_shutterstock_2256140479-768x432
Η χρησιμότητα των ιδιωτικών ασθενοφόρων σε δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή όταν οι ασθενείς λαμβάνουν εξιτήριο και προκειμένου να μεταφερθούν σπίτι τους, αναδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, το πρώτο 8μηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 2.800 εξιτήρια ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα. Το κόστος για τον πολίτη είναι μηδενικό, ενώ το όφελος μεγάλο, κατά τον ίδιο, καθώς μέσα σε 2-3 ώρες οι ασθενείς μπορού(σα)ν να μεταφερθούν σπίτι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο, πριν από τη συνεργασία με εταιρείες ιδιωτικών ασθενοφόρων, οι ασθενείς που χρειάζονταν μεταφορά μετά από εξιτήριο μπορεί να περίμεναν έως και δύο ημέρες. Ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ επιφορτιζόταν με επιπλέον δουλειά όταν η στόχευσή του πρέπει να είναι τα επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης