Νέοι γιατροί: Διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η κυβέρνηση γεμίζει τα κενά στα Επείγοντα

Νέοι γιατροί: Διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η κυβέρνηση γεμίζει τα κενά στα Επείγοντα

Έκθεση των Ευρωπαίων Νέων Γιατρών διαπιστώνει δυσαρέσκεια και προβλήματα στις προσπάθειες αντιμετώπισης των «ιατρικών ερήμων» στην Ευρώπη

worried-doctor_shutterstock_2466485387-768x432
Την ανησυχία της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Γιατρών (European Junior Doctors – EJD) για την αυξανόμενη τάση στις χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία νέοι γιατροί και απόφοιτοι Ιατρικής τοποθετούνται υποχρεωτικά σε περιοχές, κυρίως απομακρυσμένες, που παρουσιάζουν ελλείψεις. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει προχωρήσει μια παρόμοια πρωτοβουλία, καθώς εφαρμόζει την υποχρεωτική εκπαίδευση αποφοίτων σε Επείγοντα και κλινικές μεγάλων νοσοκομείων πριν από το υποχρεωτικό «αγροτικό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Γιατρών εξέδωσε μια νέα έκθεση με τίτλο «Από την Εντολή στα Κίνητρα», στην οποία εξετάζει τις προκλήσεις και τις στρατηγικές γύρω από τη διατήρηση των νέων ιατρών, εστιάζοντας στην ακούσια – υποχρεωτική κατανομή του εργατικού δυναμικού και τις επιπτώσεις αυτών των πρακτικών για την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη. Στην έκθεση αναλύονται οι πρακτικές οκτώ ευρωπαϊκών – μεταξύ των οποίων η Ελλάδα – με τις οποίες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βάλουν φρένο στο φαινόμενο των «ιατρικών ερήμων», όπως καθιερώθηκαν να λέγονται. Των σοβαρών κενών, δηλαδή, σε ιατρικό προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης