Το κινητό στην τσάντα: Μια ψυχολόγος σχολιάζει το νέο μέτρο στα σχολεία

Η κ Ζωή Σιούτη, M.Sc. & M.Ed., Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Παιδοψυχολόγος, παραθέτει ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση της ενδοσχολικής χρήσης smartphones στους μαθητές και απαντά αν το πρόβλημα είναι η χρήση κινητού αυτή καθαυτή

Με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας απαγορεύτηκε η εντός του σχολείου εμφανής κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου, με εξαίρεση όταν το επιβάλλουν λόγοι υγείας. Ο μαθητής που παραβιάσει την απαγόρευση αυτή, κινδυνεύει με μονοήμερη αποβολή.

Το συγκεκριμένο μέτρο, δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Η εν λόγω απαγόρευση έχει εφαρμοστεί στην Ολλανδία, στη Γαλλία, σε σχολεία του Βελγίου, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία. Για παράδειγμα, το σχολείο Calvijn College (Ολλανδία), όπου φοιτούν μαθητές ηλικίας από 12 έως 18 ετών, ήταν ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εφάρμοσε το συγκεκριμένο μέτρο. Αν και στην αρχή οι μαθητές δυσανασχέτησαν, δηλώνοντας ότι τους ζητείται «να επιστρέψουν στο 1800», στην πορεία το μέτρο είχε θετικά αποτελέσματα, τόσο εντός της τάξης με τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών, όσο και εκτός αυτής, όπου οι μαθητές αλληλεπιδρούσαν σε προσωπικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr