Απώλεια βάρους: Δύο ειδικοί σχολιάζουν τις νέες μόδες αδυνατίσματος με βρώμη ή ρύζι – Πόσο ασφαλείς είναι;

Απώλεια βάρους: Δύο ειδικοί σχολιάζουν τις νέες μόδες αδυνατίσματος με βρώμη ή ρύζι – Πόσο ασφαλείς είναι;

Τι άποψη έχουν οι διατροφολόγοι για τις διατροφικές μόδες των social media; Είναι αυτές η λύση στο πρόβλημα των παραπανίσιων κιλών ή υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές;

1066622099_oat_smoothie_oatzempic_vromi-768x432
Το «Oatzempic» είναι μόνο το τελευταίο, χαρακτηριστικό δείγμα μιας σειράς περιεχομένου που κυκλοφορεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο και υπόσχεται να βοηθήσει στον πολυπόθητο στόχο της απώλειας βάρους. Οι προτεινόμενες μέθοδοι είναι, ως επί το πλείστον, εύκολες και δεσμεύονται να χαρίσουν εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς κόπο, κάτι που τις κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές. Έτσι, και το «Oatzempic» είναι ουσιαστικά ένα smoothie με βάση τη βρώμη και παρουσιάζεται στο TikTok ως η απόλυτη λύση στο αδυνάτισμα. Για να ετοιμάσετε το «Oatzempic», θα πρέπει να αναμείξετε μισό φλιτζάνι βρώμης με ένα φλιτζάνι νερό, μια πρέζα λάιμ και ενδεχομένως μερικά μπαχαρικά, όπως η κανέλα.

Πόσο αποτελεσματικό είναι, όμως, πραγματικά;

Μπορεί να ακούγεται «αθώο» και ασφαλές για κατανάλωση, ωστόσο πολλοί ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ευρεία δημοφιλία που γνωρίζει το εν λόγω ρόφημα. Ανησυχούν, ειδικότερα, ότι οι άνθρωποι -και ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη- μπορεί να οδηγηθούν σε λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα πραγματικά οφέλη του για την υγεία. Δύο διακεκριμένοι διαιτολόγοι, η δρ. Caroline West Passerrello από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και η δρ. Emma Laing από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, μιλούν στο MDedge και αναλύουν επιστημονικά το φαινόμενο «Oatzempic»:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης