Η θαλασσινή δραστηριότητα που ανακουφίζει πόνο, στρες και ενισχύει την ευεξία

Η θαλασσινή δραστηριότητα που ανακουφίζει πόνο, στρες και ενισχύει την ευεξία

Όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Η επαφή μας με το υγρό στοιχείο έχει βαθιά θεραπευτικές ιδιότητες

serfing_2419761481
Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι η θάλασσα έχει μια ηρεμιστική δράση στη ζωή μας. Σχεδόν όλοι αισθάνονται ευεξία όταν βρίσκονται κοντά στο υγρό στοιχείο, ενώ πολλοί αποζητούν έναν περίπατο στην ακτή ή ένα αναζωογονητικό κολύμπι όταν καταβάλλονται από δύσκολα συναισθήματα. Αυτή η μέχρι πρότινος ανεξήγητη θετική επίδραση του υγρού περιβάλλοντος παίρνει σταδιακά επιστημονική σάρκα και οστά, αφού όλο και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία υποστηρίζουν και εξηγούν τις ευεργετικές ιδιότητες της «γαλάζιας φροντίδας» στη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Η θεραπεία με βάση το υγρό στοιχείο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων της θάλασσας και άλλων υγρών περιβαλλόντων και περιλαμβάνει δραστηριότητες και προγράμματα με βάση το νερό, που προάγουν τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία. Αυτοί οι «γαλάζιοι χώροι» – είτε πρόκειται για τη θάλασσα, μια λίμνη ή ένα ποτάμι- αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο για τις επανορθωτικές τους επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης