Brain gain: H φαρμακευτική εταιρία που δίνει κίνητρα και στόχους στους νέους επιστήμονες

Brain gain: H φαρμακευτική εταιρία που δίνει κίνητρα και στόχους στους νέους επιστήμονες

Η επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων θα φέρει πίσω στη χώρα γνώση, κατάρτιση, τεχνογνωσία, εμπειρία, δεξιότητες, δηλαδή τα δομικά υλικά για την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευημερία - Ο ρόλος μιας κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας

labcancer_691541056
Εισιτήριο επιστροφής για τη χώρα μας αναζητούν χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες που βρέθηκαν εκτός συνόρων σε μία άτακτη φυγή που ξεκίνησε την σκληρή περίοδο των μνημονίων, από το 2010. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον περίπου 350.000 Έλληνες από τους περίπου 600.000 που έφυγαν εκτός χώρας την περίοδο 2010-2021.

Το «brain gain», η «επιστροφή των μυαλών» στην Ελλάδα, δηλαδή όσων μετανάστευσαν διεκδικώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες, δεν απασχολεί όμως μόνο τους ίδιους τους εξειδικευμένους επιστήμονες και επαγγελματίες.

Είναι ένα ζωτικό θέμα για την ελληνική οικονομία, το επιχειρείν, τη βιομηχανία, την έρευνα και την κοινωνία. Γιατί γνωρίζουν ότι το «brain gain» θα φέρει πίσω στη χώρα τα «μυαλά» και μαζί τους γνώση, κατάρτιση, τεχνογνωσία, εμπειρία, δεξιότητες, δηλαδή τα δομικά υλικά για την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευημερία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης