Καφές και τσάι: Πόση ώρα μετά το γεύμα επιτρέπονται για να μη «χάσετε» τον πολύτιμο σίδηρο
16.09.2024
17:32
Παρά τα πολλαπλά τους οφέλη, οι πολυφαινόλες του καφέ και του τσαγιού, όπως οι τανίνες, δεν είναι «φίλες» με τον σίδηρο. Φροντίστε η κατανάλωσή τους να μην εμποδίζει την απορρόφηση του πολύτιμου μετάλλου
Μια κούπα τσάι ή καφές αμέσως μετά το γεύμα είτε παράλληλα με αυτό -σύνηθες με το πρωινό ή το κολατσιό-, ακούγεται απολύτως φυσιολογικός συνδυασμός και οπωσδήποτε «αθώος» ή και επωφελής. Πρόκειται για ροφήματα που αποδεικνύονται διαχρονικά σύμμαχοι της καλής υγείας και ευεξίας, συμβάλλοντας στην καύση λίπους, στην επίτευξη της μακροζωίας και στην προστασία των νεφρών και της καρδιάς, μειώνοντας παράλληλα των κίνδυνο για ασθένειες όπως ο καρκίνος και η νόσος Αλτσχαίμερ.
Το «καταναλώστε υπεύθυνα» θα ταίριαζε και στην περίπτωσή τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ με συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς πολύτιμα συστατικά τους μπλοκάρουν την πρόσληψη άλλων μικροθρεπτικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Το «καταναλώστε υπεύθυνα» θα ταίριαζε και στην περίπτωσή τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ με συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς πολύτιμα συστατικά τους μπλοκάρουν την πρόσληψη άλλων μικροθρεπτικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr