Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Πώς έπεσαν στην τσιμπίδα της Δικαιοσύνης οι συλληφθέντες γιατροί και φαρμακοποιοί

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι 17 συλληφθέντες - Οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στην εξάρθωση του κυκλώματος - Η εκκαθάριση των ΑΜΚΑ

Οι στοχευμένοι συνδυαστικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σε συνδυασμό με τα ψηφιακά εργαλεία των τελευταίων ετών, όπως είναι η άυλη συνταγογράφηση, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος απάτης σε βάρος του Οργανισμού. Από τη μία πλευρά ο ΕΟΠΥΥ ιχνηλάτησε σειρά συνταγογραφήσεων, από την άλλη πολίτες που έλαβαν μηνύματα για συνταγές που δεν τους αφορούσαν και προέβησαν σε καταγγελίες. Όλα αυτά παραδόθηκαν στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία μετά από πολύμηνη έρευνα αποκάλυψε το κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών βάζοντας «φρένο» στη δράση του.

Βιταμίνες, σίδηρος, μαγνήσιο, ναρκωτικά, αντιβιοτικά και σκευάσματα που είναι σε έλλειψη βρίσκονταν στο επίκεντρο του πεδίου δράσης των συλληφθέντων. Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν, μεταξύ άλλων, άνω των 9.000 συσκευασιών παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr