Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Γιατί ο ΣΦΕΕ ζητά μείωση του clawback κατά 3,5 εκατ. ευρώ

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Γιατί ο ΣΦΕΕ ζητά μείωση του clawback κατά 3,5 εκατ. ευρώ

Ο ΣΦΕΕ διαχρονικά πιέζει την πολιτεία για την επικαιροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την επέκταση ελέγχων σε όλους τους συμμετέχοντες στη δημιουργία της ζήτησης και της κατανάλωσης πάσης φύσεως υγειονομικών πράξεων

pharmacy_2446609437
Ανακοίνωση για την απάτη με τις εικονικές συνταγογραφήσεις εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών θεωρούν ότι η Πολιτεία θα έπρεπε για συμβολικούς λόγους να μειώσει τις αυτόματες επιστροφές (clawback και rebate) κατά 3,5 εκατ. ευρώ, όσο είναι δηλαδή και το ύψος της ζημιάς του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως λένε, δεν πρόκειται για πραγματική κατανάλωση.

«Χαιρετίζουμε την αποκάλυψη του κυκλώματος πλασματικής συνταγογράφησης από την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ. Διαχρονικά ο ΣΦΕΕ πιέζει την πολιτεία για την επικαιροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την επέκταση ελέγχων σε όλους τους συμμετέχοντες στη δημιουργία της ζήτησης και της κατανάλωσης πάσης φύσεως υγειονομικών πράξεων, συμπεριλαμβανόμενης φυσικά και της συνταγογράφησης φαρμάκων [...]».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης