Καρκίνος: Τα παρεξηγημένα τρόφιμα που φρενάρουν την ογκογένεση στο λεπτό έντερο

Καρκίνος: Τα παρεξηγημένα τρόφιμα που φρενάρουν την ογκογένεση στο λεπτό έντερο

Νέα μελέτη συμπεραίνει πως τρόφιμα γνωστά για τα αλλεργιογόνα τους θα μπορούσαν να γίνουν σύμμαχος στην πρόληψη της νόσου

food_allergy_eggs_shrimps_peanuts_2162292109
Αντιγόνα τροφίμων, όπως οι πρωτεΐνες του γάλακτος και τα αλλεργιογόνα που εντοπίζονται στα φιστίκια, στα οστρακοειδή, στο ψωμί, στα αυγά και στο γάλα, μπορούν να μπλοκάρουν την ανάπτυξη όγκων στο λεπτό έντερο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Ολοκληρωμένων Ιατρικών Επιστημών RIKEN (IMS) στην Ιαπωνία με επικεφαλής τον Hiroshi Ohno. Όπως έδειξαν τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο Frontiers in Immunology, ο μηχανισμός πίσω από τα αντικαρκινικά αποτελέσματα κρύβεται στις ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες των εν λόγω αντιγόνων.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αντιγόνων τροφίμων είναι η πυροδότηση αλλεργικών αντιδράσεων ή και απλής ανοσολογικής απόκρισης, επειδή ο οργανισμός τα αντιλαμβάνεται ως ξένα σώματα που πρέπει να καταπολεμήσει. Ο Ohno με την ομάδα του βασίστηκαν σε μια παλαιότερη παρατήρησή τους για τα αντιγόνα τροφίμων και την ικανότητά τους να ενεργοποιούν τα ανοσοκύτταρα στο λεπτό έντερο, όχι όμως και στο παχύ. Το δεύτερο στοιχείο για την υποστήριξη της υπόθεσής τους αποτέλεσε η αναγνωρισμένη αντικαρκινική δράση ορισμένων ανοσοκυττάρων μετά την ενεργοποίησή τους από τα βακτήρια του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης