«Επιτρέπεται» ένα τσιγάρο την ημέρα; Από τον πόνο στο στήθος μέχρι τις στατίνες ένας καρδιολόγος λύνει κάθε απορία

«Επιτρέπεται» ένα τσιγάρο την ημέρα; Από τον πόνο στο στήθος μέχρι τις στατίνες ένας καρδιολόγος λύνει κάθε απορία

Ακούτε τον κύριο Εμμανουήλ Καλλιέρη καρδιολόγο, μέλος του Κολλεγίου Καρδιολόγων των ΗΠΑ, Διευθυντή της Εντατικής Μονάδας Εμφραγμάτων στο Metropolitan Hospital και επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας να εξηγεί με ποιο τρόπο θα κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή

1600x900_KALLIERHS-768x432
Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των επικίνδυνων και απειλητικών για την ζωή καρδιαγγειακών νοσημάτων στα οποία πιστώνονται σχεδόν 19 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως μας πληροφορεί ο κύριος Εμμανουήλ Καλλιέρης καρδιολόγος, μέλος του Κολλεγίου Καρδιολόγων των ΗΠΑ, Διευθυντής της Εντατικής Μονάδας Εμφραγμάτων στο Metropolitan Hospital και επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Την επικίνδυνη τριάδα συμπληρώνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο και η περιφερική αγγειοπάθεια.

Ένοχες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα οι καταχρήσεις του ανθρώπου του δυτικού κόσμου με αποτέλεσμα τα ύποπτα συμπτώματα να εκδηλώνονται σε όλο και πιο νέες ηλικίες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη ωστόσο παραμένει και η ευαίσθητη περίοδος της κλιμακτηρίου που οδηγεί στην εμμηνόπαυση και θέτει πλέον και τις γυναίκες στο στόχαστρο των απειλητικών για την καρδιά νοσημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης