Παθολόγοι: Βρίσκουν «λίγα» τα κίνητρα του Υπουργείου Υγείας για την προσέλκυση νέων γιατρών

Παθολόγοι: Βρίσκουν «λίγα» τα κίνητρα του Υπουργείου Υγείας για την προσέλκυση νέων γιατρών

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων υποστηρίζει πως δεν θα έπρεπε να εξομοιώνονται στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού οι ειδικευμένοι με τους ειδικευόμενους γιατρούς

doctor-examines-patient_shutterstock_2472682633
Ανεπαρκή βρίσκουν οι παθολόγοι τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας που έχουν σκοπό την αύξηση του αριθμού νέων παθολόγων και γενικών γιατρών και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Γιατρό που είναι από προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Με ανακοίνωσή της η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας (ΕΕΠΕ) χαιρετίζει την απόφαση για ενίσχυση των παθολόγων, καθώς εκλείπουν από τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Εντούτοις, δεν θεωρούν πως το κίνητρο θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Το ποσό των 40.000 ευρώ για τα πέντε χρόνια της ειδικότητας αντιστοιχεί σε μηνιαίο επίδομα των 666 ευρώ μεικτά (350 ευρώ καθαρά), που δεν θεωρούμε ότι είναι δελεαστικό μέτρο για να προσελκύσει νέους γιατρούς στην ειδικότητα και χωρίς παράλληλα να λαμβάνεται καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η εξουθένωση του παθολόγου με τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ», αναφέρουν οι παθολόγοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης