Δίπτυχη Αορτική Βαλβίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς

Δίπτυχη Αορτική Βαλβίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς

O Γρηγόρης Παττακός, Καρδιοχειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων & Αναπληρωτής Διευθυντής της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς

heart_2447319531
Η καρδιά του ανθρώπου έχει τέσσερις βαλβίδες (αορτική, μιτροειδής, πνευμονική, τριγλώχινα). Κύρια λειτουργία αυτών των βαλβίδων είναι να κατευθύνουν την ροή του αίματος από το ένα τμήμα της καρδιάς στο άλλο. Η αορτική βαλβίδα είναι η τελευταία βαλβίδα από την οποία θα περάσει το αίμα πριν εξέλθει της καρδιάς και βγει στην αορτή, το μεγάλο αγγείο που θα μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα. Η αορτική βαλβίδα συνήθως έχει τρία «φύλλα» (γνωστές και ως γλωχίνες) που ανοίγουν για να περάσει το αίμα και μετά κλείνουν για να πάει το αίμα στο σώμα και να μην επιστρέψει προς την καρδιά.

Στο 1-2% του πληθυσμού θα παρατηρηθεί η δίπτυχη αορτική βαλβίδα. Στην δίπτυχη αορτική βαλβίδα συνήθως δύο από τα «φύλλα» έχουν ενωθεί εκ γενετής και ως εκ τούτου φαίνεται ή βαλβίδα να έχει μόνο δύο «φύλλα». Η πάθηση αυτή μπορεί να είναι τυχαία ή μπορεί και να είναι κληρονομική σε κάποιες οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης