«Ζούμε ήδη το χειρότερο σενάριο»: Τι λέει στο ygeiamou η Maria Neira, επικεφαλής του ΠΟΥ για την Κλιματική Αλλαγή

H Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του ΠΟΥ, Δρ Maria P. Neira, μίλησε στο ygeiamou για το πού βρισκόμαστε σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, τις δυσοίωνες εκτιμήσεις και πώς μπορούμε να τις διαψεύσουμε, καθώς και τον ρόλο των influencers στην μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024 και τα 76α γενέθλιά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόταξε το σύνθημα «Η υγεία μου, δικαίωμά μου» και υπέδειξε τις ασθένειες, τους πολέμους και την κλιματική αλλαγή -με τον οδηγό της, την ατμοσφαιρική ρύπανση, και τις συνέπειές της, τις φυσικές καταστροφές- ως τις βασικές σήμερα αιτίες θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως. Είναι τα ίδια συστατικά που συνθέτουν τη σημερινή πολυκρίση, μια σειρά παράλληλων καταστάσεων συναγερμού που ταλανίζουν την ανθρωπότητα με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.

Επιστήμονες, οργανισμοί και κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη εργάζονται αδιάκοπα για να βρουν λύσεις στο πρόβλημα, για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τις υφιστάμενες και επικείμενες καταστροφικές συνέπειες του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr