Υποβοηθούμενη αυτοκτονία: Δικαίωμα ή κατάχρηση των δυνατοτήτων της Ιατρικής; Ένας ειδικός απαντά

Υποβοηθούμενη αυτοκτονία: Δικαίωμα ή κατάχρηση των δυνατοτήτων της Ιατρικής; Ένας ειδικός απαντά

Η είδηση της χρήσης κάψουλας υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία ανοίγει ξανά ένα ευαίσθητο ζήτημα. Μπορεί τελικά να οδηγήσει σε δικαιότερη μεταχείριση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις ή σε ένα επιστημονικό «χάος» χωρίς τέλος;

1181842819_mother_child_hospital
Ευρείες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χρήση της κάψουλας Sarco στην Ελβετία από μια 64χρονη Αμερικανίδα, η οποία θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η γυναίκα από τις ΗΠΑ, μητέρα δύο παιδιών, υπέφερε από μια πολύ σοβαρή ασθένεια, αντιμετωπίζοντας χρόνιο και οξύ πόνο. Πριν κάνει χρήση της κάψουλας, η γυναίκα είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο παραδεχόταν ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι δύο γιοί της ήταν «100% μαζί μου» για την απόφασή της να υποβληθεί σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της κάψουλας, Φίλιπ Νίτσκε, στον οποίο έχει δοθεί το παρατσούκλι «Dr. Death», όποιος μπει στον θάλαμο και πατήσει το κουμπί απελευθερώνει αέριο άζωτο, που προκαλεί υποξία και, τελικά, θάνατο. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απαιτούνται συνολικά 10 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης