Παιδική λευχαιμία: Ο αόρατος κίνδυνος που κρύβεται σε κάθε σπίτι – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Παιδική λευχαιμία: Ο αόρατος κίνδυνος που κρύβεται σε κάθε σπίτι – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Νέα μελέτη συσχετίζει τις συγκεντρώσεις ραδονίου, ραδιενεργού αερίου που βρίσκεται σε κάθε σπίτι, με την εμφάνιση λευχαιμίας στην παιδική ηλικία

baby_girl__2505198947-768x432
Έρευνα σε περισσότερες από 700 κομητείες σε πολιτείες των ΗΠΑ (Ουάσινγκτον, Καλιφόρνια, Αϊντάχο, Γιούτα, Νέο Μεξικό Αϊόβα, Λουιζιάνα, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη) διαπίστωσε ότι η παρουσία στοιχείων στα οποία διασπάται το ραδόνιο, ένα στοιχείο που βρίσκεται σε κάθε κτίριο, σχετίζονται με την εμφάνιση λευχαιμίας στην παιδική ηλικία ανεξαρτήτως φύλου. Η σχέση παρατηρήθηκε ακόμα και σε κομητείες όπου η συγκέντρωση είναι χαμηλότερη από τα επίπεδα ασφαλείας που έχει θέσει η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Science of the Total Environment, συμμετείχαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Imperial College του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον Matthew Bozigar, επίκουρο καθηγητή στο Κολέγιο Υγείας του Πανεπιστημίου του Όρεγκον και επικεφαλής της μελέτης, πρόκειται για σημαντικά ευρήματα που φωτίζουν άγνωστους έως σήμερα παράγοντες κινδύνου για παιδικό καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης