Ο εναλλακτικός χυμός με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά – Δεν είναι μπελαλίδικος και έχει ευχάριστη γεύση

Ο εναλλακτικός χυμός με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά – Δεν είναι μπελαλίδικος και έχει ευχάριστη γεύση

Ο συνδυασμός των ενώσεων που προάγουν την υγεία, τα προβιοτικά οφέλη και η ελκυστική γεύση αυτού του πειραματικού ροφήματος το καθιστούν ιδανικό αντικαταστάτη της κομπούχας

apple_drink_2449785057-768x432
Τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στα εναλλακτικά τρόφιμα που προάγουν την υγεία, εμφανίστηκε και η κομπούχα, χάρη στη συμβολή της στο μικροβίωμα του εντέρου και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια νεότερη μελέτη, ωστόσο, αναδεικνύει ένα άλλο ρόφημα, πιο προσιτό και ενδεχομένως λιγότερο… μπελαλίδικο και με πιο οικεία γεύση.

Ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Ceara στη Βραζιλία δημιουργήσαν ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση με βάση το μήλο και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την κομπούχα. Ειδικότερα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν δύο νέα προβιοτικά ροφήματα χρησιμοποιώντας χυμούς φρούτων του πάθους και μήλου, που ζυμώνονται με την ίδια καλλιέργεια βακτηρίων και ζύμης (γνωστή ως SCOBY) που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του παραδοσιακού ροφήματος κομπούχας, με σκοπό να συγκρίνουν τη δράση τους. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ACS Agricultural Science & Technology, το ποτό με βάση το μήλο όχι μόνο προσομοιάζει στην κομπούχα όσον αφορά τις ευεργετικές ενώσεις, αλλά και σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία στις γευστικές δοκιμές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης