Αγχώδεις διαταραχές: Σχετίζονται με περισσότερα από 100 γονίδια – Τι έδειξε μελέτη με συμμετοχή Ελληνίδας ερευνήτριας

Αγχώδεις διαταραχές: Σχετίζονται με περισσότερα από 100 γονίδια – Τι έδειξε μελέτη με συμμετοχή Ελληνίδας ερευνήτριας

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάποια από τα γονίδια του άγχους μπορεί να προδιαθέτουν και για άλλες ψυχικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή

woman_anxiety_depresssion_therapy_2442098409
Το γενετικό υπόβαθρο στις αγχώδεις διαταραχές φωτίζουν ερευνητές από το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Yale, που ανακάλυψαν περισσότερα από 100 γονίδια σχετιζόμενα με την ψυχική διαταραχή. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Nature Genetics, προέκυψαν μέσα από τη διερεύνηση του γενετικού προφίλ περισσότερων από 1,2 εκατομμύριο συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος σε πολλαπλές μελέτες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων 97.383 διαγνωσμένων περιστατικών.

39 νέοι γενετικοί τόποι

Μέσα από έρευνες σε συγκεκριμένες γενεαλογικές καταγωγές αλλά και διασταυρώσεις γενετικών δεδομένων από διαφορετικές καταγωγές, εντόπισαν 51 γενετικούς τόπους που σχετίζονται με το άγχος, 39 εκ των οποίων ήταν άγνωστοι μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι πολυγονιδιακοί δείκτες κινδύνου από άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής συνδέθηκαν με την εμφάνιση άγχους και σε άλλες ομάδες πληθυσμών, όπως άτομα αφρικανικής καταγωγής, μικτής αμερικανικής καταγωγής ή καταγωγής από την Ανατολική Ασία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης