Ασφάλιση Υγείας: Υπάρχει όριο ηλικίας για την απόκτησή της; Ενημερωθείτε

Ενημερωθείτε για τη δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστηρίου υγείας ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, μέσα από το εύρος προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Ένα ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες σχετικά με τα συμβόλαια Υγείας είναι η ηλικία που πρέπει να το αποκτήσουν και εάν υπάρχει κάποιο όριο ή εμπόδιο σχετιζόμενο με αυτή. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι ότι όσο νωρίτερα ηλικιακά αποκτηθεί, τόσο πιο χαμηλά ασφάλιστρα θα έχει. Επίσης, δε θα υφίστανται τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως είναι κάποια ασθένεια, οπότε και χρειάζεται ειδικός έλεγχος με το ενδεχόμενο της «εξαίρεσης» από ασφάλιση.

Όσον αφορά την ηλικία και εάν είναι εμπόδιο στην ασφάλιση σήμερα, ασφαλίζονται και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας ενώ υπάρχουν και προγράμματα ασφαλίσεων πολιτών που έχουν και υποκείμενο νόσημα (π.χ. διαβήτη, καρδιοπάθεια κ.α.). Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν όριο ένταξης τα 65 έως 70 έτη ενώ υπάρχουν και κάποια ειδικά προγράμματα που ανεβάζουν το όριο ένταξης στα 80 έτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr