Διαλογισμός: Μπορεί τελικά να ανακουφίσει τον πόνο; Έρευνα απαντά

Διαλογισμός: Μπορεί τελικά να ανακουφίσει τον πόνο; Έρευνα απαντά

Εκπληκτικά τα αποτελέσματα νεότερης μελέτης, που ενισχύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του διαλογισμού στη διαχείριση του πόνου

meditation_2463542857

Ο διαλογισμός έχει γίνει μια δημοφιλής πρακτική για τη μείωση του άγχους και την ενίσχυση της καλής υγείας. Ωστόσο, η ερώτηση που παραμένει αναπάντητη είναι αν οι ευεργετικές επιδράσεις του διαλογισμού περιορίζονται απλώς στο φαινόμενο του placebo ή αν πραγματικά ανακουφίζει από τον πόνο. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από τον Δρ. Fadel Zeidan και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UC) San Diego, παραθέτει πειστικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας (mindfulness meditation) είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από ένα εικονικό φάρμακο στην ανακούφιση του πόνου, αναδεικνύοντας την ανάγκη για εναλλακτικές, μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις στη διαχείριση του πόνου.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychiatry, περιλάμβανε 115 υγιείς συμμετέχοντες, οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε τέσσερις ομάδες: μία ομάδα διαλογισμού ενσυνειδητότητας, μία ομάδα εικονικού διαλογισμού, μία ομάδα που χρησιμοποίησε μια κρέμα placebo και μία ομάδα ελέγχου. Κάθε συμμετέχων υποβλήθηκε σε τέσσερις εκπαιδευτικές συνεδρίες διάρκειας 20 λεπτών, πριν υποβληθούν σε δοκιμασία πόνου σε μαγνητικό τομογράφο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης