Τι κερδίζουμε από 15 λεπτά συνεχούς γέλιου

Τι κερδίζουμε από 15 λεπτά συνεχούς γέλιου

Σύμφωνα με νορβηγική μελέτη οι άνθρωποι με έντονη την αίσθηση του χιούμορ ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν γελούν τόσο πολύ

laughing_smiling
Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου: αρχικά ενεργοποιείται η αύξηση των επιπέδων των ορμονών της ευτυχίας, όπως αυτές αποκαλούνται (της ντοπαμίνης, της ωκυτοκίνης, της σεροτονίνης και των ενδορφινών), ενώ παράλληλα μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες (της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης). Παράλληλα βελτιώνεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς και εντείνεται η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης στον άνθρωπο ακόμη και κατά 87%, γεγονός που επηρεάζει θετικά τα οστά, τους μυς και τον μεταβολισμό του λίπους και του σακχάρου. Επιπλέον, τα πνευμόνια αποβάλλουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από το εσωτερικό τους, επιτρέποντας την είσοδο νέου οξυγόνου.

«Το γέλιο είναι ένα δυνατό φάρμακο, δωρεάν και χωρίς παρενέργειες. Προκαλεί σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με την Ψυχονευροενδοκρινοανοσολογία», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επαγγελματίας γέλιου, Βιτόρια Τοσόνι (Vittoria Tosoni).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης