Ψυχική ανθεκτικότητα: Πώς θα τη διαμορφώσει το παιδί – Ο ρόλος του γονιού ως πρότυπο

Ψυχική ανθεκτικότητα: Πώς θα τη διαμορφώσει το παιδί – Ο ρόλος του γονιού ως πρότυπο

Η ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί μια υπερδύναμη η οποία θα βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί τις προκλήσεις της ζωής με ισχυρή αυτοπεποίθηση, επισημαίνει η Δρ Ιωάννα Π. Θεοδωρακοπούλου, Συμβουλευτική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια

mother_child_happy_1714474903

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που φέτος δίνει έμφαση στην σημαντικότητα να αποτελέσει προτεραιότητα η ψυχική υγεία στο εργασιακό περιβάλλον, και με γνώμονα τα γεγονότα της περιόδου που διανύουμε, θα αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών μας :την ψυχική ανθεκτικότητα. Η ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί μια υπερδύναμη η οποία θα βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί τις προκλήσεις της ζωής με ισχυρή αυτοπεποίθηση, για μια υγιή ζωή. Και προφανώς αυτό αφορά – ανάμεσα σε όλους τους άλλους ρόλους της ενήλικης ζωής – και τον ρόλο που θα αναλαμβάνει στο εργασιακό περιβάλλον, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύσκολα διαχειρίσιμες και στρεσογόνες καταστάσεις χωρίς να καταρρεύσει. Υπάρχουν παγκόσμια πια στοιχεία που επισημάνουν την θετική σχέση μεταξύ ανθεκτικότητας και εμφάνισης λιγότερων ψυχικών δυσκολιών.

Η ψυχική ανθεκτικότητα θυμίζει τον υπερήρωα που μετά από πάλη με αρνητικά γεγονότα, επανέρχεται σε δράση βελτιωμένος σε ικανότητες και έχοντας πάρει μαθήματα σημαντικά. Γι’ αυτό και αποτελεί την δεξιότητα που επηρεάζει την ευημερία του παιδιού καθώς του επιτρέπει να περάσει μέσα από τις δυσκολίες και να τις ξεπεράσει εποικοδομητικά. Θεωρείται ζωτικής σημασίας δεξιότητα καθώς προσφέρει τη δυναμική να αντιμετωπίσουμε το άγχος και τις αβεβαιότητες της καθημερινότητας, ενώ μαθαίνουμε, προσαρμοζόμαστε και ενθαρρύνουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνοδοιπόρους μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης