«Ό,τι πιο πολύτιμο το να δωρίζεις ζωή» – Δότες και λήπτες μυελού των οστών χτίζουν «Γέφυρες Ζωής»

«Ό,τι πιο πολύτιμο το να δωρίζεις ζωή» – Δότες και λήπτες μυελού των οστών χτίζουν «Γέφυρες Ζωής»

Η Πασχαλίνα, η Μελίνα και ο Cagatay, ασθενείς με λευχαιμία, ζουν σήμερα γιατί σε ανύποπτο χρόνο κάποιος έδωσε δείγμα μυελού των οστών – Οι ιστορίες τους ακούστηκαν στην εκδήλωση των Συλλόγων «Φλόγα», «Χάρισε Ζωή» και «Choose Life»

saliva-sample_shutterstock_1875257341
Η 40χρονη Πασχαλίνα, η 4χρονη Μελίνα και ο 4χρονος Cagatay από την Τουρκία, όλοι μεταμοσχευμένοι, προχθές την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά και να γνωρίσουν τους δότες τους. Τους ανθρώπους, που όταν οι τρεις τους πάλευαν με τη λευχαιμία, τούς δώρισαν μυελό των οστών, σώζοντας τη ζωή τους. Τόπος συνάντησης ορίστηκε η σκηνή του αμφιθεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών στο οποίο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση «Γέφυρες Ζωής» που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», το Κέντρο «Χάρισε Ζωή» και ο φορέας «Choose Life».

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να ακουστούν οι «φωνές» δοτών και ληπτών μυελού των οστών, να τιμηθούν οι δότες, να διαδοθεί το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών και να υπενθυμίσει η επιστημονική κοινότητα πως μέσω της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης είναι δυνατόν ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους να ιαθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προσφορά λίγου σάλιου και στη συνέχεια αίματος εφόσον βρεθεί συμβατότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης