Καρκίνος: Τα δημοφιλή «καλά» λιπαρά που προφυλάσσουν – Ο ρόλος των συμπληρωμάτων
17.11.2024
11:17
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια εξετάζει τον ευεργετικό ρόλο των ωμέγα λιπαρών οξέων - τόσο των ω-3 όσο και των ω-6 - στη θωράκιση από διάφορους τύπους καρκίνου
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας και οι επιστήμονες αναζητούν συνεχώς τρόπους για να καταλάβουν πώς τα διάφορα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν τον οργανισμό. Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους επιδράσεις, που περιλαμβάνουν τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη στήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Ωστόσο, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια (UGA), που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer, εξετάζει τα δεδομένα περισσότερων από 250.000 ατόμων και αποκαλύπτει μια νέα ιδιότητα των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων, προτείνοντας ότι τα υψηλά επίπεδά τους μπορεί να προσφέρουν προστασία ενάντια σε διάφορους τύπους καρκίνου. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μέση διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των διατροφικών ενώσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ωστόσο, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια (UGA), που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer, εξετάζει τα δεδομένα περισσότερων από 250.000 ατόμων και αποκαλύπτει μια νέα ιδιότητα των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων, προτείνοντας ότι τα υψηλά επίπεδά τους μπορεί να προσφέρουν προστασία ενάντια σε διάφορους τύπους καρκίνου. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μέση διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των διατροφικών ενώσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr