Σάντουιτς: Κι όμως, μπορεί να γίνει (πιο) υγιεινό – Μια διαιτολόγος δίνει 7 tips

Για όσες και όσους δυσκολεύονται να απαρνηθούν το εύκολο και νόστιμο σνακ, υπάρχουν τρόποι να το απολαύσουν με λιγότερους διατροφικούς κινδύνους. Η Δρ Lisa R. Young, διαιτολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξηγεί τις υγιεινές επιλογές

Στις 13 Νοεμβρίου γεννήθηκε ο John Montagu, 4ος Κόμη του Sandwich και «πατέρας» του πιο δημοφιλούς fast food στον δυτικό κόσμο: το σάντουιτς. Ο θρύλος λέει ότι ο Κόμης ήταν τόσο μανιώδης χαρτοπαίκτης που, για να μην εγκαταλείψει την παρτίδα, ζήτησε να του φέρουν μια μερίδα ψητό μοσχάρι ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μπορέσει να φάει επιτόπου. Το απλό αυτό κόλπο φαίνεται πως ενθουσίασε τα πλήθη και έφτασε σήμερα να καταναλώνεται με μεγάλη συχνότητα ως σνακ ή κανονικό γεύμα από εκατομμύρια ανθρώπων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα σάντουιτς έχουν την τιμητική του: πάνω από 1 στους 2 Αμερικανούς (53%) τα καταναλώνει σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Public Health, αδιαφορώντας για τους διατροφικούς κινδύνους που κρύβονται στο λαχταριστό πρόχειρο φαγητό. Στα περισσότερα σάντουιτς κυριαρχούν τα ανθυγιεινά λιπαρά, το αλάτι και τα πρόσθετα σάκχαρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr