Πέντε οφέλη από την προσθήκη σέλερι στη διατροφή μας – Πώς να το καταναλώσουμε
15.11.2024
08:04
Με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το σέλερι αποτελεί την ιδανική προσθήκη στη διατροφή μας, καθώς μπορεί να υποστηρίξει την υγεία σε πολλά επίπεδα
Λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα δύο περιγράφουν τη διατροφική αξία που συγκεντρώνει το σέλερι, ένα από τα πιο ευρέως γνωστά λαχανικά για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, αλλά και να χάσουν βάρος. Ωστόσο, παρά τη φήμη του για τη χαμηλή του θερμιδική αξία – μόλις 10 θερμίδες ανά μίσχο – το σέλερι προσφέρει και ένα σύνολο πολύτιμων πλεονεκτημάτων για την υγεία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, σίγουρα αξίζει μια θέση στη διατροφή σας για πολλούς λόγους.
Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών
Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Το σέλερι περιέχει μια ποικιλία από αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης C, του β-καροτένιου και των φλαβονοειδών. Σύμφωνα με τις έρευνες, κάθε μίσχος σέλερι περιέχει τουλάχιστον 12 είδη αντιοξειδωτικών, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσφέρουν προστασία στον γαστρεντερικό σωλήνα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών
Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Το σέλερι περιέχει μια ποικιλία από αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης C, του β-καροτένιου και των φλαβονοειδών. Σύμφωνα με τις έρευνες, κάθε μίσχος σέλερι περιέχει τουλάχιστον 12 είδη αντιοξειδωτικών, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσφέρουν προστασία στον γαστρεντερικό σωλήνα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr