Εργαστηριακό κρέας: Τα πλεονεκτήματα και τα διλήμματα της κατανάλωσής του – Ένας καθηγητής εξηγεί

Εργαστηριακό κρέας: Τα πλεονεκτήματα και τα διλήμματα της κατανάλωσής του – Ένας καθηγητής εξηγεί

Το «εργαστηριακό» κρέας έχει γίνει σημαντικό θέμα συζήτησης τόσο στους τομείς της επιστήμης των τροφίμων όσο και της ηθικής. Παράγεται με την καλλιέργεια ζωικών κυττάρων σε ελεγχόμενο περιβάλλον, παρακάμπτοντας την ανάγκη εκτροφής και σφαγής ζώων. Αυτή η καινοτομία ωστόσο προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά εγείρει και ηθικά ερωτήματα

Εργαστηριακό κρέας: Τα πλεονεκτήματα και τα διλήμματα της κατανάλωσής του – Ένας καθηγητής εξηγεί
Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο παράγεται με βάση τα κύτταρα ζώου αφού καλλιεργείται in vitro (σε εργαστήριο ή παρόμοιο περιβάλλον) χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής ιστών. Ο Ολλανδός ερευνητής William van Eelen σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα του καλλιεργημένου κρέατος τη δεκαετία του 1950, όταν ήταν αιχμάλωτος πολέμου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το «εργαστηριακό» κρέας έχει γίνει σημαντικό θέμα συζήτησης τόσο στους τομείς της επιστήμης των τροφίμων όσο και της ηθικής. Παράγεται με την καλλιέργεια ζωικών κυττάρων σε ελεγχόμενο περιβάλλον, παρακάμπτοντας την ανάγκη εκτροφής και σφαγής ζώων. Αυτή η καινοτομία προσφέρει πολλά πιθανά οφέλη, αλλά εγείρει επίσης σημαντικά ηθικά ερωτήματα.
 
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης