Καρκίνος παχέος εντέρου: Το ισχυρό αντιοξειδωτικό που αφθονεί στα κόκκινα σταφύλια και υπόσχεται θεραπεία

Μια πολυφαινόλη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, άφθονη στα κόκκινα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα σμέουρα (φραμπουάζ) και τα φιστίκια, δοκιμάζεται ως δυνητικό φάρμακο για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Η ρεσβερατρόλη, ισχυρή αντιοξειδωτική πολυφαινόλη που αφθονεί στο κόκκινο σταφύλι (και το κρασί τους) τα βατόμουρα, τα σμέουρα (φραμπουάζ) και τα φιστίκια, θα αποτελέσει το αντικείμενο νέας έρευνας για τη διερεύνηση των προστατευτικών της ιδιοτήτων έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Πρόκειται για τη μελέτη COLO-PREVENT, με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία και την Κοινωνική Φροντίδα (NIHR) του Κέντρου Βιοϊατρικών Ερευνών του Λέστερ και χρηματοδότηση από το βρετανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (Cancer Research UK), η οποία εξετάζει σειρά από ουσίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα επόμενα φάρμακα για την πρόληψη της νόσου, μεταξύ των οποίων συμπληρώματα διατροφής όπως η ρεσβερατρόλη και ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα όπως η ασπιρίνη και μετφορμίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr