Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές το ρίχνουν και ποιες το ανεβάζουν – Τι είναι οι πουρίνες
Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές το ρίχνουν και ποιες το ανεβάζουν – Τι είναι οι πουρίνες
Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν αυξημένο ουρικό οξύ και ποια επιτρέπονται αλλά σε μικρές ποσότητες - Ενημερωθείτε
Το ουρικό οξύ είναι μία ουσία που παράγεται στον οργανισμό από το μεταβολισμό των πουρινών. Οι πουρίνες, είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας και παράγονται είτε από τον ίδιο τον οργανισμό είτε λαμβάνονται μέσω συγκεκριμένων τροφών.
Όπως επισημαίνει η κυρία Ματίνα Νέζη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , αν αυξηθεί πολύ το επίπεδο του ουρικού οξέος στο αίμα, παρουσιάζεται μία κατάσταση που λέγεται υπερουριχαιμία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Όπως επισημαίνει η κυρία Ματίνα Νέζη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , αν αυξηθεί πολύ το επίπεδο του ουρικού οξέος στο αίμα, παρουσιάζεται μία κατάσταση που λέγεται υπερουριχαιμία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα