Το «εναλλακτικό» μέλι που αντικαθιστά τη ζάχαρη - Ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει το σάκχαρο

Το «εναλλακτικό» μέλι που αντικαθιστά τη ζάχαρη - Ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει το σάκχαρο

Το «μέλι» των vegan δε χαρίζει μόνο γλυκιά γεύση αντικαθιστώντας τη ζάχαρη, αλλά προσφέρει και σημαντικά οφέλη στη μεταβολική υγεία σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη

Το «εναλλακτικό» μέλι που αντικαθιστά τη ζάχαρη - Ρίχνει την πίεση και ρυθμίζει το σάκχαρο

Παρότι στη χώρα μας το μέλι έχει την τιμητική του ως μια πιο υγιεινή και γλυκιά προσθήκη που μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, το σιρόπι σφένδαμου είναι η αντίστοιχη επιλογή για τους Καναδούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και τους χορτοφάγους και τους vegan παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα τυπικό αμερικανικό πρωινό, δε λείπουν οι τηγανίτες ή οι βάφλες με σιρόπι σφένδαμου. Παρόλα αυτά, μια νεότερη μελέτη προτείνει να του δώσουμε μια ευκαιρία, καθώς ενδεχομένως να αποτελεί έναν σύμμαχο στην πρόληψη μεταβολικών ασθενειών και στη θωράκιση της υγείας.

Μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ διαπίστωσε ότι η αντικατάσταση μόλις δύο κουταλιών της σούπας ραφιναρισμένης ζάχαρης με καθαρό σιρόπι σφένδαμου θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά αρκετούς βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Συνεπώς, η πρώτη στο είδος της κλινική δοκιμή σε ανθρώπους αποκαλύπτει ότι το σιρόπι σφενδάμου είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκαντικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης