Ένα συντηρητικό ένοχο για φλεγμονή και διαβήτη – Σε ποια τρόφιμα περιέχεται
Αγαπημένα και λαχταριστά τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε ράφι του σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να απειλήσουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εξαιτίας ενός πρόσθετου που περιέχουν
Ένα συντηρητικό τροφίμων που βρίσκεται κυρίως σε προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος και γαλακτοκομικά ανησυχεί τους επιστήμονες σχετικά με την επίδρασή του στην υγεία του εντέρου και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Πρόκειται για το πρόσθετο τροφίμων καραγενάνη (E 407), το οποίο φαίνεται πως θεωρείται ένοχο για την ανάπτυξη χρόνιας φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, έλκους και αυξημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Η καραγενάνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που προέρχεται από ερυθροφύκη και χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα για να βελτιώνει την υφή και τη διάρκεια ζωής τους. Τη συναντάμε σε γαλακτοκομικά όπως παγωτά, σοκολατούχα γάλατα, μαρμελάδες, κρέμες και τυριά-κρέμα, αλλά και σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως σάλτσες, μπισκότα, γάλατα σόγιας και αλλαντικά. Στις ετικέτες εμφανίζεται συνήθως ως Ε 407.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr