Η διάσημη φριτέζα που μαγειρεύει υγιεινά και ρυπαίνει λιγότερο την ατμόσφαιρα στο σπίτι

Τηγάνισμα σε λάδι, βράσιμο ή «τηγάνισμα» στον αέρα; Μια από αυτές τις μεθόδους όχι μόνο είναι πιο υγιεινή αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον του σπιτιού μας

Είναι η συσκευή που κατέκτησε μια θέση στην κουζίνα κάθε πολυάσχολου εργένη και πολυμελών οικογενειών, λόγω της εξοικονόμησης χρόνου και χρήματος στο μαγείρεμα. Η φριτέζα αέρος ή αλλιώς air fryer ψήνει σε ελάχιστο χρόνο, προσφέροντας μεν παρόμοια υφή και γεύση με τα τηγανητά, μαγειρεύοντας δε στον αέρα, με λιγότερο λάδι και ακόμα πιο υγιεινά από το τηγάνι. Νεότερη μελέτη συμπεραίνει ακόμα ένα σημαντικό όφελος που μάλλον δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι πρότινος.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένες συσκευές παράγουν ένα ελάχιστο κλάσμα της ρύπανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, όπως το τηγάνι και το βαθύ τηγάνισμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν περισσότερο από το 80% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, οπότε οι επιπτώσεις των ρύπων εσωτερικών χώρων, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά από οξεία συμπτώματα και χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακές, νευροεκφυλιστικές και αναπνευστικές παθήσεις, αποτελούν μείζον θέμα για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr