Διαβήτης: Ελέγξτε το σάκχαρο τρώγοντας λιγότερο από αυτό το πασίγνωστο τρόφιμο

Διαβήτης: Ελέγξτε το σάκχαρο τρώγοντας λιγότερο από αυτό το πασίγνωστο τρόφιμο

Μπέργκερ, σάντουιτς, σουβλάκια... Εάν είστε λάτρης του κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου και μη, είναι πολύ πιθανό να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη

Διαβήτης: Ελέγξτε το σάκχαρο τρώγοντας λιγότερο από αυτό το πασίγνωστο τρόφιμο

Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Lancet τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέρνει στην επιφάνεια μια ανησυχητική σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και της ανάπτυξης του τύπου 2 διαβήτη, μια σχέση που παραμένει λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Σε άρθρο της στο The Conversation, η Gulshanara Begum, καθηγήτρια Διατροφής και Επιστήμης Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Westminster, εξετάζει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας και αναλύει πώς η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με την ανάπτυξη της πάθησης, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 20 χώρες σε περιοχές όπως η Αμερική, η Μεσόγειος, η Ευρώπη, η Νοτιοανατολική Ασία και η Δυτική Ειρηνική, περιλάμβανε σχεδόν 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη διαπίστωσαν ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, τόσο επεξεργασμένου (όπως μπέικον ή σαλάμι) όσο και μη επεξεργασμένου (όπως μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές τόνισαν επίσης μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της συχνότητας του διαβήτη τύπου 2, αλλά η σχέση ήταν ασθενέστερη και διέφερε μεταξύ των πληθυσμών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης