Χρωστικές και συντηρητικά: Η διαιτολόγος εξηγεί τι είναι τα Ε στις ετικέτες τροφίμων – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα

Χρωστικές και συντηρητικά: Η διαιτολόγος εξηγεί τι είναι τα Ε στις ετικέτες τροφίμων – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα

Τι σημαίνουν τα γράμματα Ε στις ετικέτες των τροφίμων και τι μαρτυρούν για την ασφάλεια των συσκευασμένων τροφών; Τις απαντήσεις δίνει η κυρία Φλώρα Λουκιανού, κλινική διαιτολόγος και αθλητική διατροφολόγος

Χρωστικές και συντηρητικά: Η διαιτολόγος εξηγεί τι είναι τα Ε στις ετικέτες τροφίμων – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα
Παρατηρώντας τις ετικέτες τροφίμων, όλοι έχουμε προσέξει στα συστατικά κάποιους κωδικούς που ξεκινούν με το γράμμα Ε. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί; Πρέπει να μας ανησυχούν; Τα «Ε» είναι πρόσθετα τροφίμων, που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα για διάφορους λόγους, όπως:
• Βελτίωση της υφής
• Αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών
• Βελτίωση της γεύσης
• Βελτίωση χρώματος και αρώματος
• Παρεμπόδιση της οξείδωσης

Η ένδειξη «Ε» που προηγείται του αριθμού δηλώνει ότι για το συγκεκριμένο πρόσθετο έχει εγκριθεί η κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιοι είναι οι κωδικοί Ε στα τρόφιμα;
Οι κωδικοί Ε ομαδοποιούνται σε κατηγορίες με βάση την κύρια λειτουργία τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης