
Συμπληρώματα κρεατίνης: Πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι – Η διαιτολόγος λύνει κάθε απορία
Παρόλο που η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπληρώματα διατροφής, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που υπάρχει, προκαλεί πολλές φορές σύγχυση. Η κυρία Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος, αποσαφηνίζει κάθε προβληματισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της λήψης της
Παρόλο που η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπληρώματα διατροφής, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που υπάρχει, προκαλεί πολλές φορές σύγχυση. Η κυρία Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος, αποσαφηνίζει κάθε προβληματισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της λήψης της

Η κρεατίνη είναι μια ένωση που βρίσκεται κυρίως στους μύες και σε μικρότερο ποσοστό στον εγκέφαλο. Παράγεται φυσικά στο σώμα μέσω των αμινοξέων γλυκίνη, αργινίνη και μεθειονίνη, ενώ επίσης τη βρίσκουμε και σε τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, το χοιρινό, τα πουλερικά και τα ψάρια.
Η κρεατίνη βοηθά στην αναγέννηση της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ) που είναι το ενεργειακό νόμισμα του σώματός μας. Συγκεκριμένα, μετά τη λήψη κρεατίνης, το μεγαλύτερο μέρος της μετατρέπεται σε φωσφοκρεατίνη (ένα μόριο που λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας) και αποθηκεύεται στους μυς. Η φωσφοκρεατίνη είναι αυτή που βοηθά στην αναγέννηση της τριφωσφορικής αδενοσίνης.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr