Το πρόγραμμα που ζωντανεύει με παιδικές φωνές ακριτικές περιοχές και νησιά – Πού έχουν ήδη γεννηθεί 850 παιδιά

Το πρόγραμμα που ζωντανεύει με παιδικές φωνές ακριτικές περιοχές και νησιά – Πού έχουν ήδη γεννηθεί 850 παιδιά

Το ygeiamou.gr ταξίδεψε σε νησιά της άγονης γραμμής, ακολουθώντας την αποστολή της HOPEgenesis και του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας

Το πρόγραμμα που ζωντανεύει με παιδικές φωνές ακριτικές περιοχές και νησιά – Πού έχουν ήδη γεννηθεί 850 παιδιά

To ερχόμενο Σάββατο στη Φολέγανδρο θα είναι μέρα γιορτής. Η μικρή Κωνσταντίνα, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε μετά από κάποια χρόνια στο νησί, χάρη στο πρόγραμμα για την υπογεννητικότητα, που υλοποιεί σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, θα συμπληρώσει τα 5 της χρόνια. Η Κωνσταντίνα είναι το 82ο παιδί που γεννήθηκε υπό την ομπρέλα της HOPEgenesis – έκτοτε έγιναν εκατοντάδες γεννήσεις σε ακριτικές περιοχές, και πλέον μαζί με εκείνες που αναμένονται, οι γεννήσεις αγγίζουν τις 850.

Αποτέλεσε, όμως, η γέννησή της ορόσημο για τη Φολέγανδρο, καθώς άνοιξε δρόμο και σε άλλες οικογένειες να μπουν σε ένα πεδίο που μέχρι τότε τούς φόβιζε και το απέφευγαν. Η ανασφάλεια – και υγειονομική και οικονομική- που βίωναν τα νέα ζευγάρια στο νησί κάμφθηκε όταν είδαν τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονταν στη Στεφανία, τη μητέρα της μικρής, καθόλη την εγκυμοσύνη της αλλά και την κάλυψη όλων των εξόδων, των επισκέψεων στους γιατρούς και φυσικά του τοκετού, στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή