Τα επικίνδυνα φίλτρα που ανεβάζουν την χοληστερόλη – Πώς θα τα αποφύγετε

Τα επικίνδυνα φίλτρα που ανεβάζουν την χοληστερόλη – Πώς θα τα αποφύγετε

Τα μεταλλικά φίλτρα στις επαγγελματικές καφετιέρες φαίνεται να απειλούν τη... χοληστερόλη και την καρδιά μας

Τα επικίνδυνα φίλτρα που ανεβάζουν την χοληστερόλη – Πώς θα τα αποφύγετε
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers ανακάλυψαν ότι οι μηχανές καφέ στο χώρο εργασίας περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα χημικών ενώσεων που αυξάνουν τη χοληστερόλη! Ήδη από τη δεκαετία του 1980, οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι ο αφιλτράριστος καφές μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) που συνδέεται με την απειλή καρδιαγγειακών νόσων.

Η τρέχουσα μελέτη εξέτασε την ποιότητα του καφέ από 14 καφετιέρες σε σουηδικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, αναλύοντας την περιεκτικότητά τους σε δύο συγκεκριμένες ενώσεις: καφεστόλη και καχουόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή