Πόνοι περιόδου: Έρευνα αποκαλύπτει ότι μπορεί να περάσουν μόνο με τη δύναμη του μυαλού

Πόνοι περιόδου: Έρευνα αποκαλύπτει ότι μπορεί να περάσουν μόνο με τη δύναμη του μυαλού

Μπορεί ένα εικονικό χάπι να μειώσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου; Έρευνα δίνει θετική απάντηση. Τα placebo είναι αποτελεσματικά ακόμη και όταν οι γυναίκες γνωρίζουν ότι τα λαμβάνουν

Πόνοι περιόδου: Έρευνα αποκαλύπτει ότι μπορεί να περάσουν μόνο με τη δύναμη του μυαλού

Μια νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-Based Medicine, αποκαλύπτει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εύρημα. Οι γυναίκες που υποφέρουν από Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο (PMS) μπορούν να δουν τα συμπτώματά τους να μειώνονται σημαντικά, ακόμη και αν λαμβάνουν χάπια placebo (δηλαδή χάπια που δεν περιέχουν καμία δραστική ουσία). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι γυναίκες αυτές γνώριζαν πως έπαιρναν placebo, αλλά παρόλα αυτά τα συμπτώματά τους βελτιώθηκαν σημαντικά.

Τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου


Το PMS επηρεάζει πολλές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και προκαλεί τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ευερεθιστότητα, καταθλιπτική διάθεση, μεταπτώσεις στη διάθεση, όσο και σωματικές ενοχλήσεις όπως πόνο στο στήθος, φούσκωμα και αρθραλγίες. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορεί να βιώνουν έντονη θλίψη, ημικρανίες, διατροφικές διαταραχές και να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή