Διατροφή για περισσότερη ενέργεια

Η διατροφή που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του ανθρωπίνου οργανισμού αλλά του δίνει και περισσότερη ενέργεια δεν απέχει πολύ από αυτή που τηρούσαν οι προ-πρόγονοι μας.

Η ανάγκη για καλύτερη ποιότητα διατροφής γίνεται καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη. Οι ειδικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία νέα που προέρχονται από έρευνες και μελέτες. Πλέον, το μοτίβο της διατροφής δεν απέχει πολύ από αυτό των προ-προγόνων μας και εστιάζεται στην κατανάλωση προϊόντων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν περιορισμένα λιπαρά και λίγες θερμίδες.


Αν και η σύγχρονη πραγματικότητα και οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν ευνοούν την εφαρμογή του μοτίβου αυτού, υπάρχουν σημαντικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της διατροφής μας. Η διαθεσιμότητα προϊόντων περισσότερο ωφέλιμων για τη διατροφή και την υγεία μας είναι πλέον αρκετά μεγάλη ενώ υπάρχουν και ολοκληρωμένες σειρές υγιεινής διατροφής στην αγορά, οι οποίες αποτελούνται από, σίγουρα, περισσότερο μελετημένα προϊόντα και προσφέρουν ό,τι καλύτερο στον οργανισμό.


Στην πράξη η υιοθέτηση μιας περισσότερο προσεγμένης και ισορροπημένης διατροφής δεν είναι ακατόρθωτη. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να επιφέρουν μεγάλες και ωφέλιμες αλλαγές.


Πρωινό



Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρωινό μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας, εφόσον τα δημητριακά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.


Κύριο γεύμα


Κατανάλωση ζυμαρικών ολικής άλεσης αντί για απλά ζυμαρικά. Ευνοεί την κατανάλωση φυτικών ινών. Είναι προϊόντα 100% φυτικά, εύγευστα και παράγονται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σιμιγδάλι ολικής άλεσης με όλο το φλοιό του σταριού
Κατανάλωση καστανού ρυζιού. Είναι 100% φυτικό προϊόν και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οφείλει τη διατροφική αξία και το χρώμα του στο τμήμα του φλοιού που το περιβάλλει. Αποτελεί εύπεπτη και εύγευστη τροφή και ιδανική για όλη την οικογένεια
Μία ακόμα καλή επιλογή, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες είναι το πλιγούρι όπου περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Παράγεται από τον κόκκο του σταριού και βρίσκεται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, λόγω της σημαντικής θρεπτικής του αξίας. Απολαύστε το σε δροσερές σαλάτες ταμπουλέ, πίτες, κροκέτες ή και στα γεμιστά σας.


Διαβάστε περισσότερα στο Life2Day
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr