15 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Επιβιώνουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος και σε γυάλινα μπολ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας βοηθά να διατηρούμε τα τρόφιμα φρέσκα για πολλές μέρες. Τα νέα συστήματα ψύξης είναι κατασκευασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να μένουν φρέσκα όπως την ημέρα που τα αγοράσαμε.

Υπάρχουν όμως και και ορισμένοι τύποι τροφίμων που αν μπουν στο ψυγείο θα«χαλάσουν» και θα αλλάξει η γεύση τους. Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που δεν πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο!


1. Ντομάτες:
Αν μπουν στο ψυγείο αλλάζει η γεύση τους. Ο ψυχρός αέρας χαλάει την φλούδα της ντομάτας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυλάγονται σε γύαλινο μπολ και σε σκιερό μέρος στην κουζίνα


2. Βασιλικός: Το μυρωδικό αν μπει στο ψυγείο θα χάσει την ευωδιά του. Η καλύτερη συντήρησή του είναι σε ένα ποτήρι με νερό


3. Πατάτες: Η συντήρησή τους στο ψυγείο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη. Η καλύτερη φύλαξη είναι σε χάρτινη σακούλα σε δροσερό μέρος του σπιτιού


4. Σκόρδο: Εχουν το ίδιο πρόβλημα με τις πατάτες. Θέλουν φύλαξη σε θερμοκρασία δωματίου


5. Κρεμμύδια: Αν μπουν στο ψυγείο γίνονται μαλακά. Καλό θα είναι να μην βάζετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο ίδιο μπολ


6. Αβοκάντο:
Αν είναι άγουρα και δεν θέλετε να γίνουν γρήγορα τότε μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο. Αν όμως θέλετε να τα καταναλώσετε γρήγορα το καλύτερο είναι να τα βάλετε σε γυάλινο μπολ μαζί με μήλα


7. Ελαιόλαδο: Το χειρότερο πράγμα είναι να μπει στο ψυγείο. Χάνει όλα του τα θρεπτικά συστατικά και την υφή του. Το ίδιο συμβαίνει και με το βούτυρο


8. Ψωμί: Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η φύλαξή του στο ψυγείο. Το ψωμί από την ψυχρότητα ξερένεται γρήγορα. Γενικά το ψωμί που δεν θα καταναλωθεί άμεσα θα πρέπει να κοπεί σε φέτες και να μπει στην κατάψυξη


9. Καφές: Αν μπει στο ψυγείο χάνει τη γεύση του. Οπως ο βασιλικός έτσι και ο καφές θα χάσι την μυρωδιά του και θα μοιάζει σαν μπαγιάτικος


10. Μέλι: Αν μπει στο ψυγείο το πιο πιθανό είναι να κρυσταλλώσει και να μην ανακατεύεται εύκολα


11. Λεμόνια, πορτοκάλια, λάιμ: Ο ψυχρός αέρας και η χαμηλή θερμοκρασία καταστρέφουν την ποιότητα τους και τα αποδυναμώνουν σε ότι αφορά την βιταμίνη C


12. Πίκλες:
Δεν χρειάζονται ψυγείο γιατί συντηρούνται ακόμα και αν ανοιχτούν χάρη στο αλάτι, το ξύδι και τα συντηρητικά από τα οποία έχουν φτιαχτεί


13. Μυρωδικά όπως το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το δυόσμο και άλλα παρόμοια αν κοπούν από τη γλάστρα διατηρούνται άψογα αν μπουν σε ένα ποτήρι με νερό. Εκτός του ότι θα διατηρηθούν φρέσκα θα δώσουν ωραία μυρωδιά στην κουζίνα σας


14. Τα περισσότερα ντέσινγκς για σαλάτες δεν θέλουν ψυγείο γιατί περιέχουν αλάτι, ξύδι ή λεμόνι. Αυτά που έχουν όμως γιαούρτι ή μαγιονέζα θέλουν ψυγείο


15. Το κέτσαπ ακόμα και αν ανοιχτεί πρέπει να φυλάγεται στο ντουλάπι σε δροσερό μέρος. Δεν θέλει ψυγείο γιατί έχει αλάτι, ξύδι και πολλά συντηρητικά. Εξάλλου και όλα τα φαστ φουντ τα έχουν εκτός ψυγείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr