Εσείς γνωρίζατε πώς φυτρώνουν τα κάσιους;
22.05.2016
23:32
Το Κάσιους είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών και κάθε καρπός του φυτρώνει κολλημένος σε ένα... φρούτο
Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του σώματος.
Και μπορεί τα κάσιους να καταναλώνονται κάθε ημέρα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από που προέρχονται και πώς μεγαλώνουν οι θρεπτικοί αυτοί ξηροί καρποί.
Το Κάσιους είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Προέρχεται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές το μετέφεραν τον 16ο αιώνα και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σήμερα να εντοπίζεται στη Μοζαμβίκη, στην Τανζανία, στην Κένυα και στην Ινδία.
Όμως, οι περισσότεροι μένουν άφωνοι όταν μαθαίνουν ότι το Κάσιους είναι δέντρο και κυρίως, όταν βλέπουν τους καρπούς του!
Και μπορεί τα κάσιους να καταναλώνονται κάθε ημέρα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από που προέρχονται και πώς μεγαλώνουν οι θρεπτικοί αυτοί ξηροί καρποί.
Το Κάσιους είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Προέρχεται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές το μετέφεραν τον 16ο αιώνα και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σήμερα να εντοπίζεται στη Μοζαμβίκη, στην Τανζανία, στην Κένυα και στην Ινδία.
Όμως, οι περισσότεροι μένουν άφωνοι όταν μαθαίνουν ότι το Κάσιους είναι δέντρο και κυρίως, όταν βλέπουν τους καρπούς του!
Κάθε καρπός φυτρώνει κολλημένος σε ένα... «ψεύτικο φρούτο», όπως αυτά που απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες. Το κάσιους είναι ο κύριος καρπός του δέντρου και το φρούτο είναι ένα υποπροϊόν, ωστόσο και εκείνο είναι βρώσιμο!
Μόλις ο καρπός βγει από το φρούτο, το αφήνουν στον ήλιο για να στεγνώσει. Ωστόσο, τα κάσιους εισάγονται συνήθως ωμά και στη συνέχεια ψήνονται κατόπιν και αλατίζονται, οπότε και αποκτούν την χρυσαφί απόχρωση που έχουν.
Μόλις ο καρπός βγει από το φρούτο, το αφήνουν στον ήλιο για να στεγνώσει. Ωστόσο, τα κάσιους εισάγονται συνήθως ωμά και στη συνέχεια ψήνονται κατόπιν και αλατίζονται, οπότε και αποκτούν την χρυσαφί απόχρωση που έχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr