13 λόγοι που πρέπει να καταναλώνουμε Ω3 λιπαρά
30.10.2016
12:24
Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κολιός, γαύρος και τόνος, είναι καλές πηγές Ω3 λιπαρών
Τα Ω3 λιπαρά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και ανάπτυξη του οργανισμού. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε τα λιπαρά περισσότερο σαν τον «κακό δαίμονα» που πρέπει να ξορκίσουμε, παρά σαν απαραίτητο συστατικό για την καλή λειτουργία του σώματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες για 13 συγκεκριμένους λόγους πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν Ω3 λιπαρά.
1. Διατηρούν την καρδιά σας υγιή
2. Κρατά το μυαλό σας χαρούμενο
3. Μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας
4. Διατηρούν τα μάτια φωτεινά
5. Κάνει το δέρμα σας λαμπερό
6. Βελτιώνουν την σεξουαλική ζωή
7. Ενισχύουν τη γονιμότητα
8. Διατηρούν υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα
9. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου
10. Προωθούν την ανάπτυξη του εμβρύου και του εγκεφάλου του
11. Καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές
12. Καταπολεμούν την αρθρίτιδα
13. Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου
Πού υπάρχουν τα Ω3 λιπαρά
Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κολιός, γαύρος και τόνος, είναι καλές πηγές ω-3 λιπαρών. Τα θαλασσινά αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών, όπως και τα άγρια χόρτα. Φυτικές πηγές Ω3 λιπαρών οξέων είναι ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, το σογιέλαιο και ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια).
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες για 13 συγκεκριμένους λόγους πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν Ω3 λιπαρά.
1. Διατηρούν την καρδιά σας υγιή
2. Κρατά το μυαλό σας χαρούμενο
3. Μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας
4. Διατηρούν τα μάτια φωτεινά
5. Κάνει το δέρμα σας λαμπερό
6. Βελτιώνουν την σεξουαλική ζωή
7. Ενισχύουν τη γονιμότητα
8. Διατηρούν υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα
9. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου
10. Προωθούν την ανάπτυξη του εμβρύου και του εγκεφάλου του
11. Καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές
12. Καταπολεμούν την αρθρίτιδα
13. Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου
Πού υπάρχουν τα Ω3 λιπαρά
Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κολιός, γαύρος και τόνος, είναι καλές πηγές ω-3 λιπαρών. Τα θαλασσινά αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών, όπως και τα άγρια χόρτα. Φυτικές πηγές Ω3 λιπαρών οξέων είναι ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, το σογιέλαιο και ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr