Το παγωτό μας κάνει πιο έξυπνους;
24.11.2016
16:53
Έρευνα που διενήργησε ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο "Kyorin" του Tόκιο, έδειξε ότι, όποιος τρώει τρεις κουταλιές παγωτού μόλις ξυπνήσει το πρωί, αποδίδει καλύτερα
Μία μπάλα παγωτού για πρωινό αρκεί για να "αφυπνίσει" το μυαλό, όπως υποστηρίζει Ιάπωνας επιστήμονας, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Independent".
Έρευνα που διενήργησε ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο "Kyorin" του Tόκιο, έδειξε ότι, όποιος τρώει τρεις κουταλιές παγωτού μόλις ξυπνήσει το πρωί, αποδίδει καλύτερα.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα αφού, έφαγαν το παγωτό τους, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στον υπολογιστή.
Σύμφωνα με τον Ιάπωνα καθηγητή, τα άτομα που έτρωγαν παγωτό κάθε πρωί, είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις και είχαν μεγαλύτερη άνεση στην επεξεργασία της πληροφορίας από αυτούς που δεν είχαν φάει καθόλου πρωινό.
Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη και τα εγκεφαλικά κύματα των ατόμων, Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εντοπίστηκαν αυξημένα "κύματα άλφα" που σχετίζονται με την συγκέντρωση , την χαλάρωση και την διανοητική ικανότητα στην ομάδα που είχε φάει παγωτό. Στη συνέχεια ο καθηγητής Κόγκα έκανε ακριβώς το ίδιο πείραμα ζητώντας από του εθελοντές να πιουν κρύο νερό, για να διαπιστώσει εάν η θερμοκρασία του παγωτού ήταν στην ουσία αυτή που τους κρατούσε σε εγρήγορση.
Ωστόσο, όταν τα άτομα έπιναν κρύο νερό, δεν είχαν τόσο καλές επιδόσεις σε διάφορα τεστ σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν παγωτό. Για τον καθηγητή Κόγκα, η έρευνά του είχε στόχο να επικεντρωθεί στις επιπτώσεις συγκεκριμένων γευμάτων στο στρες αλλά και στην αντιγήρανση.
Έρευνα που διενήργησε ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο "Kyorin" του Tόκιο, έδειξε ότι, όποιος τρώει τρεις κουταλιές παγωτού μόλις ξυπνήσει το πρωί, αποδίδει καλύτερα.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα αφού, έφαγαν το παγωτό τους, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στον υπολογιστή.
Σύμφωνα με τον Ιάπωνα καθηγητή, τα άτομα που έτρωγαν παγωτό κάθε πρωί, είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις και είχαν μεγαλύτερη άνεση στην επεξεργασία της πληροφορίας από αυτούς που δεν είχαν φάει καθόλου πρωινό.
Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη και τα εγκεφαλικά κύματα των ατόμων, Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εντοπίστηκαν αυξημένα "κύματα άλφα" που σχετίζονται με την συγκέντρωση , την χαλάρωση και την διανοητική ικανότητα στην ομάδα που είχε φάει παγωτό. Στη συνέχεια ο καθηγητής Κόγκα έκανε ακριβώς το ίδιο πείραμα ζητώντας από του εθελοντές να πιουν κρύο νερό, για να διαπιστώσει εάν η θερμοκρασία του παγωτού ήταν στην ουσία αυτή που τους κρατούσε σε εγρήγορση.
Ωστόσο, όταν τα άτομα έπιναν κρύο νερό, δεν είχαν τόσο καλές επιδόσεις σε διάφορα τεστ σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν παγωτό. Για τον καθηγητή Κόγκα, η έρευνά του είχε στόχο να επικεντρωθεί στις επιπτώσεις συγκεκριμένων γευμάτων στο στρες αλλά και στην αντιγήρανση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr