Αυτό το παυσίπονο αυξάνει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας

Αυτό το παυσίπονο αυξάνει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας

Αμερικανική μελέτη διαπιστώνει ότι τα άτομα που παίρνουν τραμαδόλη για να ανακουφιστούν από καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας ακόμα και όταν δεν έχουν διαβήτη

Αυτό το παυσίπονο αυξάνει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας
Η τραμαδόλη είναι μια ευρέως συνταγογραφούμενη αναλγητική ουσία στην οικογένειας των οπιοειδών για την οστεαρθρίτιδα και άλλες επώδυνες καταστάσεις. Ο λόγος της συχνής συνταγογράφησής της είναι ότι έχει μικρότερο κίνδυνο παρενεργειών και γενικότερα λιγότερες πιθανότητες να κάνει κάποιος κατάχρησης της συγκριτικά με άλλα οπιοειδή.

Αλλά μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, δείχνει ότι οι ασθενείς που παίρνουν τραμαδόλη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο υπογλυκαιμίας ή χαμηλότερο του φυσιολογικού σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή